~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

miercuri, 3 februarie 2010

20 de reguli pentru o viata mai linistita, mai fericita...

Personal consider util acet studiu pentru noi romanii, atat de stresati si dezamagiti de 20 de ani de politica de proasta calitate dusa de politicianistii nostri "dragi" (eu nu-i pot numi politicieni pentru ca nici unul nu indeplineste pe deplin criteriile unui adevarat om politic) si de toate guvernele si administratiile de pana acum, inclusiv cele de acum, care nu au facut altceva decat sa isi arate impotenta si crasa nepricepere in domeniul economic si social, singura solutie gasita mereu pentru a iesi din eterna criza economico-sociala fiind obidirea continua si sitematica a celor ce muncesc cinstit si isi platesc impozitele si taxele la zi. Prin urmare va recomand spre lectura textul de mai jos :
Institutul francez pentru anxietate si stres, din Paris, a definit 20 de reguli de viata, despre care expertii spun ca, daca cineva reuseste sa asimileze macar 10, poate avea o viata de buna calitate.
1. Luati o pauza de minimum 5-10 minute la cel mult fiecare 2 ore de munca. Repetati aceste pauze în fiecare zi si gânditi-va la d-voastra, analizându-va comportamentul.
2. Invatati sa spuneti nu, fara sa va simtiti vinovat. A vrea sa multumiti pe toata lumea, este un consum mult prea mare de energie.
3. Planificati-va ziua, dar pastrati-va putin timp liber si pentru ceva neprevazut, constient fiind ca nu totul depinde de d-voastra.
4. Concentrati-va numai si numai asupra unei sarcini. Cât de repede v-ar lucra creierul, tot veti obosi daca veti încerca sa rezolvati mai multe probleme în acelasi timp.
5. Uitati odata pentru totdeauna ca sunteti indispensabil la munca, acasa sau în grupul de cunostinte. Oricât va displace, totul functioneaza foarte bine si fara d-voastra.
6. Nu va mai simtiti responsabil pentru placerile celorlalti. Nu sunteti fântâna dorintelor, si nici eternul maestru de ceremonii.
7. Cereti ajutor când aveti nevoie, având grija sa-l cereti persoanelor potrivite.
8. Separati problemele imaginare de cele reale si eliminati-le, pentru ca sunt o pierdere de timp si ocupa un spatiu mental pretios pentru lucruri mult mai importante.
9. Încercati sa redescoperiti placerea unor actiuni zilnice, cum ar fi a dormi, a mânca si a se plimba, fara a crede ca este ceea ce puteti obtine mai mult de la viata.
10. Evitati sa va implicati în problemele altora, în ceea ce priveste anxietatea si stresul. Asteptati putin înainte de a va întoarce la dialog si la actiune.
11. Familia dumneavoastra nu este persoana dumneavoastra, este alaturi de d-voastra, formeaza lumea d-voastra, dar nu este propria d-voastra identitate.
12. Întelegeti ca principiile si convingerile inflexibile pot fi o mare greutate care împiedica miscarea si cautarea.
13. E necesar sa aveti tot timpul pe cineva caruia sa va puteti destainui si vorbi deschis. Nu foloseste la nimic daca persoana este prea departe de d-voastra.
14. Învatati când trebuie sa va sculati de la masa, sa iesiti dintr-o discutie, sau dintr-o sedinta.
15. Refuzati sa vi se spuna daca cineva a vorbit urât de d-voastra. Ascultati numai ce s-a vorbit bine de d-voastra, cu rezerve si fara a crede tot.
16. A intra in compettiela distractie, la munca si în viata de cuplu, este ideal pentru cine vrea sa fie tot timpul obosit sau sa piarda ce-i mai bun în viata.
17. Rigiditatea e buna pietrelor, nu si oamenilor.
18.O ora de placere imensa înlocuieste trei ore de somn pierdut. Placerea reconforteaza mult mai mult decât somnul. Din aceasta cauza nu pierdeti nici o ocazie de distractie.
19. Nu abandona cele mai bune 3 prietene în viata. Intuitia, Naivitatea si Credinta.
20. Intelegeti odata pentru totdeauna si în concluzie.... sunteti ceea ce vreti sa fiti.
Gânditi... Reflectati... Practicati...
Eliminati din viata d-voastra numerele neesentiale, aceasta include, vârsta, greutate si înaltime.
Lasati in grija medicului acestea. Pentru aceasta îl platiti.
Mentineti legaturi de prietenie sincere si vesele.
Morocanosii si invidiosii va demoralizeaza.
Încercati sa învatati lucruri noi. Învatati mai mult despre calculatoare, manuale, gradinarit, orice.
(sursa : net-mail)

Un comentariu:

IULIANA spunea...

Incepand de astazi macar de o parte din ele sa tinem cont..poate va fi bine