~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vineri, 1 iulie 2011

ISLANDA - UN POPOR DEMN SI O DEMOCRATIE ADEVARATA

Ca simplu cetăţean fac un apel către televiziunile libere şi deontoloage din România şi deasemenea către realizatorii de emisiuni de analiză socio-politică să prezinte în prime-time "fenomenul Islanda", poate în felul asta învăţam şi noi câte ceva despre adevărată democraţie, despre ce este ea şi cu ce se "mănâncă". Citiţi mai jos un rezumat al evenimentelor din această ţara cu un popor de nota 10. Se adevereşte astfel încă o data dictonul care spune că ; ...fiecare popor îşi are conducătorii pe care îi merită...

Dacă nu există cenzură astăzi, şi dacă a fost cunoscut tot ceea ce se întâmplă în Egipt, de ce mass-media nu a spus nimic despre ce se întâmplă în Islanda ?
În Islanda guvernul a fost demis în totalitate.
Marile bănci au fost naţionalizate.
S-a decis să nu se plătească datoriile catre Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare opresive şi s-a creat un grup popular pentru a rescrie constituţia.
Toate acestea paşnic. O revoluţie împotriva abuzurilor si coruptiei de la vârf care au contribuit la criza actuală. De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute de aproape 3 ani ?
Ce se întâmplă dacă alţi cetăţeni din ţările dezvoltate vor urma exemplul?
Iată pe scurt istoria evenimentelor :
2008. Când in USA se declanşează fiasco-ul financiar de pe Wall street, în Islanda se prăbuşeşte moneda iar bursa işi suspendă activitatea.Ţara intră în stare de faliment. Guvernul naţionalizează cea mai mare bancă din ţară şi câteva instituţii majore.
2009. Situaţia economică şi financiara este în continuare dezastruoasa. Protestele populare îndelungate din faţa parlamentului provoacă demisia în bloc a membrilor guvernului şi a primului-ministru. Sunt convocate alegeri anticipate. Apare o lege nouă care prevede rambursarea datoriilor de 3,5 miliarde euro către GB şi Olanda - sumă însa pe care ar urma a o plăti toate familiile islandeze (nu cei vinovaţi) în următorii 15 ani, printr-un impozit suplimentar de 5.5%.
2010. Oamenii ies din nou în stradă şi cer ca noua lege sa fie supusă referendumului. Preşedintele refuză să semneze noua lege şi anunţa că va consulta poporul. La referendumul organizat în Martie, 93% din voturi au fost impotriva legii.
Aflat sub presiune, noul guvern incepe o anchetă pentru a stabili persoanele responsabile de criză. Se descoperă mari fraude si se ajunge la arestarea mai multor directori executivi şi bancheri de la vârf. Aceaştia depun cauţiune apoi fug din ţară. Interpolul emite ordine internaţionale de arestare. În contextul crizei profunde, se alege o Adunare pentru a elabora o nouă constituţie inspirată dupa constituţia daneză în ideea ca pe viitor să se îngrădească furtul si frauda la cele mai înalte nivele. Noua adunare constituţională îşi începe activitatea iar în Februarie 2011 prezintă un proiect de constituţie bazat pe recomandările poporului facute la diverse adunări din întreaga ţară. Noua constituţie va trebui să fie aprobata atât de către actualul Parlament cât şi de cel care se va forma după alegerile legislative.
(sursa : net-mail)

Niciun comentariu: