~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

marți, 9 februarie 2010

COMOTIA CEREBRALA UN MARE PERICOL...

Se poate intampla sa asistam la lesinul unei persoane, la o stare de rau acesteia si sa nu facem nimic deoarece, se pare ca respectiva persoana si-a revenit si se simte mai bine. Pe langa faptul ca anuntarea serviciului de ambulantza sau consultarea unui medic este absolut necesara, pana atunci putem sa obtinem informatii pretioase despre starea de sanatate a persoanei, daca urmam cateva indicatii date de medicii specialisti. Este vorba de depistarea unei comotii cerebrale, care daca in urmatoarele trei ore de la manifestare nu este tratata ca atare poate avea grave urmari, putand provoca chiar si decesul persoanei respective. Iata ce trebuie sa stim si sa facem Adesea este foarte greu sa identifici simptomul unei hemoragii, sau a unei tromboze la creier. Aceasta lucru poate fi din pacate fatal. Victima poate avea urmari grave in urma unei comotii cerebrale (stroke). De aceea :
Doctorii au cazut de acord asupra unei metode de a descoperi un stroke prin a pune trei intrebari simple bolnavului :
1.Spune bolnavului sa ridice ambele brate.
2.Spune bolnavului sa zambeasca.
3.Roaga bolnavul sa rosteasca o propozitie simpla, coerenta de ex : “Astazi soarele straluceste”.
Daca ii este greu sa raspunda la una din aceste intrebari, cheama de urgenta ambulanta si descrie simptomele. Procedand astfel, putem ajuta la impiedicarea producerii unor leziuni grave sau chiar salva o viata.
Doctorii au stabilit aceste metode simple prin care oricine poate constata la un bolnav probleme cu muschii fetei, ai bratelor si greutati in vorbire. Putem usor invata aceste amanunte, in acest fel putand ajuta in diagnoza si tratamentul comotiei cerebrale evitand astfel producerea de leziuni ale creierului.
(Sursa : net-mail)

Niciun comentariu: