~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sâmbătă, 27 februarie 2010

LENIN, DE... NEINLOCUIT !?

Nu pot sa inteleg de ce pana acum nicio alta lucrare de arta nu a fost vrednica sa-l inlocuiasca pe Lenin pe soclul ramas vacant in piata Presei Libere. Stam  si privim cu ochii "zgariati" o imbecilitate care troneaza pe soclu ca o marturie a neputintei noastre estetico-edilitare. Ce hotarari de guvern sau ordine ministeriale sau de primarie trebuiesc date pentru a avea pe acel soclu o lucrare de arta care sa ne bucure privirea ? Avem cu cine, avem cu ce, dar... cred ca nu avem chef sa organizam o licitatie ; comisionul mic si nu renteaza probabil. Are cineva o alta explicatie ?

Un comentariu:

Unknown spunea...

Domnule dragă, păi ca să apară o operă de artă, mai întâi trebuie să apară artistul care să o facă.

Îmi vei spune: "bine măăă, da avem artişti !"

Om avea artişti, dar să racii nu mai au material din ce să facă opere de artă. Şi atunci au recurs şi ei la mini, ajungând la miniartă.