~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sâmbătă, 3 septembrie 2011

DESPRE GÂŞTE

După cum ştim gâştele zboară în grup şi aleg pentru a crea formaţia de zbor forma literei V. Chestie care nu este deloc întâmplătoare deoarece zbaterea aripilor în zbor crează un curent ascendent ajutător pentru cea din urmă şi în final pentru tot stolul. În felul acesta stolul înaintează prin aer zburând cu o viteză de 3 ori mai mare decât ar putea zbura fiecare gâsca individual.
Gâgâitul stolului in zbor este modul de încurajare al stolului pentru gâsca din vârful formaţiei de zbor.
Gâsca din vârful formaţiei de zbor este dezavantajată ea nebefeciind de curentul ascendent creat, din această cauză când ea oboseşte, o altă gâscă ocupă acest post prin rotaţie, astfel că gâsca care a fost în vârf să vină în centrul formaţiei pentru a se odihni.
Când o gâsca se îmbolnăveşte sau este rănită de arma vreunui tâmpit de vânător, ea este condusă la sol de alte două gâşte care stau cu ea până se însănătoşeşte sau moare după care ele se alătură altui stol pentru a îşi continua drumul.
Gâştele sunt monogame şi sunt devotate cuplului şi puilor până la moarte.
Mă întreb, oare avem ce învăţa de la aceste gâşte a căror denumire o folosim atât de des pentru a ridiculiza alte persoane ?
Eu cred că da !
Şi mai cred cu tărie că dacă fiecare persoană de pe pământ ar avea cel puţin minte măcar cât o gâscă, lumea ar arăta mult mai bine şi ar fi mult mai frumoasă.
Foto : Internet 

Un comentariu:

abbilbal spunea...

În general putem spune că toate păsările călătoare se bazează pe acest principiu al literei V pentru a migra într-un sens sau altul.