~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

joi, 17 decembrie 2009

Marile bucurii si... micile lor tragedii

Dimineata de decembrie cu frig, nisoare, polei pe ici-colo, ma rog chestii specifice de sezon . Ca deobicei imi transport sotia catre locul de munca. Conduc atent cu "ochii ceapa" cum se spune pe ceilalti participanti la trafic, felicitand in gand inca o data pe inventatorul ABS-ului (soferii stiu de ce). Mobilul sotiei suna si parca dintro data dimineata mohorata de iarna se transforma intr-una insorita de primavara. Cumnata mea, ne anunta cu vocea gatuita de emotie ca fiul ei nepotul nostru Vadim, este pentru a doua oara tatic, de data asta al unui baietel frumos si sanatos nascut astazi, de sotia lui Alexandra, la doua minute dupa miezul noptii. Super-veste care ne binedispune pentru toata ziua. Si totusi nu pot sa nu ma gandesc la tristetea proaspetei bunici care nu poate prea curand sa isi vada si sa isi sarute nepotul. Se va multumi deocamdata cu pozele si filmuletele trimise pe net, pe care de altfel le asteptam si noi cu nerabdare. De ce ? Pai simplu, pentru ca tinerii parinti se afla de catva ani buni in sudul Italiei unde minunatele conditii de munca si viata (in special pentru tineri) din tara noastra, i-au impins sa munceasca si sa traiasca. Avem de acum incolo o generatie in devenire de romani nativi prin tari straine pe care v-a trebui sa-i invatam ce trebuie sa  inseamne Romania pentru ei. Oare cati tineri au parasit Romania in ultimii douazeci de ani, pentru a munci si a trai printre straini ? Politicienii de toate culorile au promis care mai de care solemn ca asa de bine va fi in tara incat toti cei de afara se vor intoarce acasa ba mai mult ca vor primi si bani, altii ne-au urat "Sa traiti bine" si...rezultatul ? Rezultatul este ca "a ramas asa cum am stabilit, adica ca-n tren".
Draga Vadim si draga Alexandra sa va traiasca baiatul sanatos si baftos si sa ne bucuram cu totii de el si nu uitati totusi sa il invatati ca Romania este totusi adevarata lui patrie.
Craciun Fericit Tuturor !