~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

marți, 4 august 2009

Zimbrii nostri nationali de la Hateg-Slivut


Iesind din orasul Hunedoara pe b-dul Decebal spre Petrosani, la mica diastanta, un indicator rutier te indeamna sa virezi dreapta spre Hateg. Alegere buna daca o faci pentru ca soseaua este foarte buna iar peisajele incantatoare.
Un banner iti indica un drum prin padure spre rezevatie, ~ 1 km. pana la intrarea in rezervatia unde sunt gazduiti si ingrijiti zimbrii.

Parchezi masina, cumperi bilete (3 roni pentru adulti si 2 roni pentru copii) si apoi parcurgi cateva un drum prin padure de aproximativ 350 metri care te duce spre tarcul cu zimbrii.
Zimbrii cei tineri alturi de cei batrani si zimbrutul nou nascut care are vreo doua luni de zile iti incanta privirea.
In ciuda aspectului lor masiv si impunator, zimbri nu par a fi agresivi ci dinpotriva ni sau parut prietenosi si chiar dornici de a fi mangaiati.
Odata cu invitatia de a viziona si filmuletul de mai jos va recomand cu caldura sa vizitati rezervatia de la Hateg-Slivut. Va veti convinge ca merita efortul.

Niciun comentariu: