~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sâmbătă, 8 mai 2010

Ce este politica ?

Iata o explicatie "plastica" dar adevarata, descrisa foarte bine in anecdota de mai jos.

Un copil îşi întreabă părintele :
- Tăticule! Ce-i aia politică?
Taică-su îi explică :
- Păi uite cum stă treaba cu politica : de exemplu eu aduc banii în casă, deci eu sunt “Finanţele”, Maică-ta scoate banii, si ii cheltuie  deci ea este „Guvernul, Bunicul are grije ca toate să fie în ordine, asa ca el este „Sindicatul“, Servitoarea este “Clasa muncitoare”si toţi au de grija ca ţie să-ţi fie bine, tu fiind „Poporul“. Iar Frăţiorul care este încă în scutece, este “Viitorul”. M-ai înţeles, fătul meu ? 
Copilul nu prea pricepe şi îi răspunde că va cugeta la aceasta în timpul nopţii. Pe la miezul nopţii copilul se trezeste din somn, la ţipetele de plâns ale frăţiorului, care-şi făcuse nevoile în scutece. Neputându-l linişti se hotăreşte să se ducă să-şi cheme părinţii. Pe maică-sa o găseşte dormind adânc şi nu reuşeşte să o trezească. Ducându-se să trezească servitoarea, îl găseşte pe taică-su, care se “ocupa” de ea, pe când bunicul se benocla la ei, filându-i discret. Cu toţii erau ocupaţi în ceea ce făceau şi nimeni nu-l lua în seamă. Aşa că, copilul se hotăreşte să se întoarcă in patul său ca să-şi continue somnul. Dimineaţa taică-su îl întreabă, dacă a înţeles pe parcursul nopţii ceva despre politică. Da, răspunse copilul, avand in vedere cum merg lucrurile eu am inteles ca :
“Finanţele” f..t “Clasa muncitoare”, “Sindicatul” îi urmăreşte pe ascuns, “Guvernul” doarme, nimeni nu ia în consideraţie “Poporul”, iar “Viitorul” e în căcat.

Concluzie : "Dormiti linistiti ca EI vegheaza la bunastarea noastra"   :-(((
(Sursa : net-mail)

Niciun comentariu: