~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

luni, 10 octombrie 2011

DATORIA ACTUALA A S.U.A. ...


...cea datorita careia de catva ani incoace vibreaza negativ finanatele mondiale, si odata cu ele vietile noastre ale tuturor, prezentata intr-un raport comparativ cifre/volum. Rezultatul ? Mai mult decat impresionant, nu-i asa ?

100$. Bancnota de 100 $ este cea mai populara in toata lumea. Anume prin intermediul  acestei bancnote vom prezenta datoria SUA.
10 000 $. Cu 10 000 $ va  puteti petrece un concediu de vis in una din destinatiile exotice sau va puteti cumpara un autoturism la mana a doua in stare buna de functionare. Unui locuitor mediu al Terrei ii ia cam un an ca sa castige aceasta suma de bani.
1 milion $. Pana la urma nu arata chiar asa de impresionant, nu? Marea majoritate  a  oamenilor nu vor reusi sa castige un milion de dolari SUA
pe parcursul intregii vieti. Poate anume din acest motiv a deveni

milionar este visul suprem al oricarui reperezentant al clasei mijlocii.
100 de milioane $. 100 de milioane de dolari incap pe un palet, astfel sunt mai usor de transportat. Alaturi, pe podea,  pentru comparatie avem 10 mii $ si 1 mln $.
1 miliard $. Daca aveti intentia de a da o spargere de 1 miliard de dolari la o banca, nu scapati din vedere si faptul ca aveti musai nevoie de un camion.
1 bilion $. Va rog sa observati ca vorbim de 1 000 de paleti a cate 100 mln $ pe fiecare, aranjati pe doua nivele. Pentru comparatie avem un teren de fotbal si un Boeing- 747-400.
15 bilioane $. Boeingul s-a "ascuns" dupa acest munte de bani, iar Statuia Libertatii  pare usor ingrijorata, deoarece asta este doar a zecea parte din toata datoria SUA.
114.5 bilioane $. "Turnul" de bani il puteti vedea in dreapta. Daca ati sari de la o asemenea inaltime pe acoperisul oricarui zgarie nori din SUA cu siguranta va veti face piftie. Daca, insa, ati avea  neinspirata idee sa sariti spre Statu Libertatii - riscati sa nu o nimeriti.
114.5 bilioane $ este suma care nu-i ajunge acum SUA ca sa achite datoria externa, dar si cea publica, manifestata prin sanatate, farmaceutica, programe de pensii, cele sociale, politie si proiecte militare, care au fost atat de adorate de majoritatea presedintilor americani. In concluzie SUA are doua iesiri: ori guvernul va tipari  aceste bilioane, ori cetatenii SUA le vor achita  din propriile economii pe parcursul catorva generatii, ceea ce nu este deloc o perspectiva tocmai roz...
(Sursa : internet-mail)

Niciun comentariu: