~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sâmbătă, 12 februarie 2011

DIN CATEGORIA : ''CE MA SUPARA'' SAU SEFULUI MEU CU ''DRAGOSTE''...

  Sigur ca tara ''merge'' prost, ca economia este bolnava de neputinta si ca,cam lipseste cu desavarsire, ca,coruptia este in floare la fel ca si saracia lucie in care se chinuie sa traiasca ''bine'' majoritatea covarsitoare a oamenilor, de aceea se impun masuri radicale chipurile de redresare a situatiei pe care le iau cu totii, de la guvernanti pana la patronii de companii si firme.
Care este masura de baza, ieftina, usor de aplicat, si unica pe care o folosesc toti fara deosebire ? Bineinteles ca disponibilizarea / concedierea oamenilor, inchiderea firmelor si alte chestii de genul asta. Nimeni nu mai face nimic pentru ca nu vor sa-si cheltuiasca din profiturile enorme acumulate in vremurile bune cu ajutorul muncii, oricum prost platite chiar si atunci, a salariatilor.
Asa ca ; hai sa dam oamenii afara dar nu asa oricum ci in mod ''stiintific si democratic''cu ajutorul unor aplicatii informatizate de evaluare a oamenilor, care mai de care mai scumpe si mai date dracului. Deci se trece la analizarea ''obiectiva''  a personalului atat d.p.d.v. profesional cat si d.p.d.v. ''pshio-pupu'', asta pentru ca patronii sa vada chipurile in mod clar care din noi s-a prostit ,respectiv, desteptat intre timp si /sau care a luat-o razna sau nu. Si uite asa sefii , sefuletii si sefutii se pun cu sarg pe treaba si incep sa evalueze oamenii din subordine asa cum le dicteaza lor constiinta, interesele si instructiunile, transformand oamenii din subordine in cifre si procente pe care le aseaza in aplicatiile computerizate de clasificare, pentru a genera curbele statistice cerute de patroni. Astfel ca totul se reduce la o curba gaussiana cu care sa se ''joace'' onor conducerea tragand de ea cu soarecele calculatorului in fel si chip ca ea sa stea cum le place lor si bineinteles retezand din ea segmentele necesare realizarii profitului in cifrele cerute de la centru. Problema este ca acele segmente de curba retezate reprezinta de fapt oameni cu destinele ''retezate'' la randul lor. Dar cui ii pasa de asta cand sefii de toate calibrele tin cu dinti de scaunelele lor calde si bine platite iar pe patroni nu-i intereseaza decat profitul.
Ei bine, o sa spuneti, nimic nou sub soare. Da, asa este numai ca am facut aceasta introducere pentru a putea spune cat de mult m-a durut minciuna spusa de un sef (pe care sincer nu il credeam im stare sa minta), atunci cand a afirmat fata de mine ca a folosit acelasi procent de avaluare  la unul din criteriile de evaluare pentru toti oamenii aflati intro aceeasi situatie. Lucru complet neadevarat pe care il stia si el si pe care, din pacate, il stiam si eu foarte bine. Ei bine nu stiu daca am facut bine sau nu dar nu m-am putut abtine sa-i spun ca nu este adevarata afirmatia lui, chestie la care dintro data nu a mai avut replica. Lucru stanjenitor si trist pentru amandoi deopotriva.
In concluzie ; dragi sefi, sefuleti si sefuti, romanasi neaosi sa nu uitati niciodata ca lucrati cu oameni, ca functiile sunt trecatoare, ca este bine ca peste ani cand va intalniti cu un fost subaltern sa va strangeti mainile  zambind unul altuia nu sa va intoarceti spatele, si asta v-o spune unul care niste ani de zile a condus o jumatate de fabrica si care astazi este salutat si imbratisat de fosti colegi cand ii intalneste pe strada.
Imi aduc aminte de o veche zicala de-a noastra care spuna ca : ...''toporul nu a putut taia padurea pana cand un copac tradator nu i-a dat o craca sa si-o puna coada''...
  De aia patronii straini pun de regula sub ei sefi romanasi pentru ca noi avem in gena cultul defrisarii intre noi.
In rest toate cele bune dragi sefi, sefuleti si sefuti !
Va urez sa va priviti cu drag in oglinda dimineata cand va ferchezuiti...., bineinteles daca puteti...

Un comentariu:

Unknown spunea...

Noa serbus.
Pentru mine a trecut demult vremea şi "a fost odată" a devenit o poveste în care am uitat ce am fost. Din păcate s-au împuţinat foarte tare cei pe care care i-am cunoscut atunci, dar cei care au rămas nu mă scuipă nici azi şi nu m-au scuipat nici în ziua când a căzut PCR. Nu spun că atunci, în decembrie 1989 nu au fost şi vreo trei inşi care mi-au reproşat una-alta, dar respectivele probleme au fost rezolbate prin dialog fără înjurături.