~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

DETRGENT DE VASE HOME MADE BIO+

  Fiecare dintre noi cumparam detergenti pentru spalatul vaselor care mai de care mai parfumat si mai sofisticati, insa neglijam de multe ori sa luam in considerare chimicalele folosite la fabricarea lor. Printre altele in compozitia detergentilor de vase se gaseste 'nafta' care este o neurotoxina, care chiar daca este adaugata in cantitati mici, nimeni nu poate spune ce efecte ar avea la o folsinta indelungata. Asa ca va prezint mai jos o reteta de detergent de vase 100% natural, super ieftin, care spala excelent vasele si care este usor de preparat in casa, de catre oricare dintre noi.

Ingrediente :
- 3 lamai mari
- 400 gr apa
- 200 gr sare
- 100 ml otet de mere
 
Preparare : 
Spalam lamaile si le stergem bine dupa care le taiem in bucatele mici si le scoatem samburii. Mixam la robot, cu ajutorul lamelor de otel, lamaile impreuna cu sarea si 200 de gr apa pana obtinem o crema (cam 5-6 minute la viteza maxima) dupa care amestecam crema obtinuta cu inca 200 gr. de apa si 100 gr otet si punem intr-o cratita pe foc mic. Calculam 10- 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba dupa care stingem focul si lasam deetergentul sa se raceasca iar apoi il pastram in recipiente de sticla. Detergentul este gata de folosire. Pentru a obtine o cantitate mai mare de detergent se multiplica corespunzator cantitatile de ingrediente.Vasele le putem lasam la inmuiat in apa fierbinte amestecata cu detergentul preparat (daca au multa grasime de indepartat) sau punem pe burete detergent si le spalam in mod obisnuit. Detergentul are o consistenta cremoasa, miros placut, spala excelent si nu ataca mainile ci dimpotriva protejeaza pilea lor si in plus nefiind absolut de loc toxic  din punct de vedere dermatologic, nu este periculos pentru copii.
(sursa:net-mail)

Un comentariu:

Unknown spunea...

Interesantă reţetă. Mulţam.