~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sâmbătă, 13 noiembrie 2010

ELEMENTARA MEA SCOALA

De o vreme incoace trec zilnic spre serviciu pe Calea Vitan, pe langa fosta mea scoala generala numita pe atunci nr.84 iar acum in plus si Nicolae Balcescu. Sincer sa fiu nu stiu de ce se numeste asa acum si ce legatura are cu faptul ca pe vremuri vis-a-vis functiona scoala Tarca Vitan, o scoala mica unde a invatat clasele primare si a mea mama. Toate bune si frumoase dar un singur lucru ma supara si anume stilul de renovare adoptat cu termopane care au inlocuit vechea dar frumoasa tamplarie din lemn si care se lovesc ca nuca-n perete cu arhitectura scolii ca sa numai vorbesc de "tigla" de tabla folosita in locul celei originale. Asa cum arata renovata aceasta veche si frumoasa cladire nu este decat un kitsch de cea mai proasta calitate facut pe bani publici. De ce nu a putut fi renovata in asa fel incat sa se pastreze elemente originale ale arhitecturii ? Celor care au aprobat aceasta lucrare oare le place ceea ce a iesit ? Mie nu, in nici un caz nu !

Un comentariu:

abbilbal spunea...

Noa serbus vecine.
Neştiind cum arăta şcoalaînainte de renovare, mie nu mi se par oribile fereştile şi acoperişul.
Dar dacă fotografia redă culoarea în care este văruită şcoala la exterior, atunci merită calificativul: "lucru ţigănesc".
Pe vremea când lucram aveam un şofer ţigan. El nu se supăra când i se spunea "mâ ţâgane". Odată l-am trimis să aducă o autoutilitară. Din tot ce a fost în depozit lui i-a plăcut una violetă. Când l-am întrebat de ce a luat culoarea aceea mi-a spus: "domnu şef, nouă ţâganilor ne place culoarea asta, da' să vezi ce motor are."