~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

marți, 9 martie 2010

Povestea celor 40 de Mucenici

Astazi 9 Martie se face pomenirea sfinţilor patruzeci (40) de mucenici, cei ce au mărturisit şi au fost chinuiţi în cetatea Sevastiei si este ziua tuturor celor al caror nume nu poarte numele vreunui sfant. Puteti citi  aici povestirea tuturor caznelor prin care au trecut cei 40 de mucenici. O povestire plina de pilde si invataturi. Asa ca LA MULTI ANI tuturor celor care ca si mine nu au zi de sfant ! Sa traim si sa inflorim alaturi si impreuna cu cei dragi ca si primavara pe care o anunta aceasta sarbatoare crestina, care precede marea sarbatoare a nasterii Domnului Isus !
A, sa nu uit : Se spune ca astazi este obiceiul de a bea 40 de paharele cate unul de fiecare sfant mucenic, bineinteles de cei pe care ii tine cureaua :-))).
(Foto : google.com)

Un comentariu:

Unknown spunea...

Mulţumesc Sorinele pentru amintirea unei poveşti uitate de mulţi. Pe la noi se vorbeşte despre cei Patruzeci de sfinţi, dar nu se fac mucenici ca în zona Regatului, iar coliva este simplă. Doar grâu fiert cu zahăr presărat pe ea. Mai nou sunt oameni care ornează coliva în fel şi chip. Dar acestea sunt "obiceiuri de import".