~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vineri, 30 octombrie 2009

Un laptop dar nu numai...

Viitorul laptop : design spectaculos, dotari pe masura, flexibilitate in utilizare.
Va place ? Vi l-ati dori ?

O interesanta si laudabila simbioza arhitecturala bucuresteana

In loc sa se demoleze, cate odata samavolnic din pacate, vechi edificii ale orasului, putem sa gasim si solutii echitabile care sa impace doua stiluri arhitecturale. Iata doua exemple care demonstreaza ca atunci cand se vrea se poate ca doua stiluri arhitectonice sa coexiste intr-o frumoasa simbioza. Felicitari arhitectilor si constructorilor care au facut posibil acest lucru.

Sunt radiatiile antenelor nocive ?

Emitatoare de boli amplasate pe blocuri
Autor: Alin Gheorghe
In Romania nu exista nicio reglementare care sa prevada clar unde pot fimontate antene GSM si unde este interzisa amplasarea lor. Drept urmare, primariile dau in continuare avize de montare a acestor antene, inclusiv pe propriile cladiri sau pe alte institutii de stat, dar si pe blocuri de locuinte, cu larga aprobare a asociatiilor de locatari. In schimb, functionarii beneficiaza de sporuri de pana la 10% din salariu, iar asociatiile primesc lunar de la operatorii de comunicatii intre 500 si 1.200 euro, bani cu care pot face reparatii si modernizari la partile comune ale blocurilor. Pretul real ar putea fi insa platit chiar cu sanatatea locatarilor.

Interdictii, doar dincolo de granita de Vest

Legislatiile din celelalte tari UE nu permit operatorilor de comunicatii sa amplaseze antene de emisie-receptie la mai putin de 150 metri de scoli si spitale, fiind interzisa montarea lor pe blocurile cu destinatie de locuinta. Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Romania a fost sesizata in repetate randuri de cetateni, in special de cei care locuiesc la ultimele niveluri ale blocurilor pe care sunt montate antene GSM, care reclamau ca, dupa amplasarea acestor antene, au inceput sa aiba dureri de cap, ameteli si nu se mai puteau concentra. Cei care accepta astfel de antene pe bloc trebuie sa fie extrem de precauti, deoarece in joc este sanatatea lor. In plus, APC Romania recomanda asociatiilor de locatari care accepta amplasarea antenelor GSM sa ceara prin contract, in mod expres, firmelor de comunicatii montarea panourilor de protectie impotriva radiatiilor.

Feriti-va cat mai puteti

Deoarece legislatia romana nu va apara, daca vreti sa va protejati cat de cat, NU VA ASEZATI NICIODATA IN FATA ANTENELOR GSM si nici in spatele acestora, la o distanta mai mica de 1,5 metri (vezi antenele montate langa unele geamuri ale caminelor din Regie). In plus, cereti firmelor de comunicatii sa monteze panouri de protectie impotriva acestor radiatii.

joi, 29 octombrie 2009

Obeliscul si coroana


Trec zilnic pe calea Victoriei si privesc de fiecare data nedumerit la acest monument al Eroilor Revolutiei incercand sa inteleg ce legatura are el cu Revolutia din '89 si cu eroii martiri ai ei. A costat 1,6 milioane de euro (bani publici, bineinteles)si a fost inaugurat la data de 1 august 2005. Bucurestenii l-au poreclit "Cartoful tras in teapa". Autorul spune ca nu e vorba de o tepusa ci de un obelisc piramidal si nu e vorba de un cartof ci de o coroana. Astfel obeliscul piramidal ar repreznta gnomul iar coroana ar face trimitere la Sfera Armillary, instrument solar folosit pentru masurarea timpului. Asa o fi cum spune artistul, ca dansul se pricepe mai bine la frumos, la estetica edilitara, etc. dar eu unul, sincer vorbind tot nu vad ce legatura are cu evenimentul in cinstea caruia a fost creat. Oricum faptul si banii au fost consumate asa ca ce mai conteaza daca bucurestenilor le place sau nu.

miercuri, 28 octombrie 2009

"Si cu asta ce-am facut ?".... pam, pam...


Cupletul, de o dureroasa actualitate, a fost interpretat de marele pamfletar Constantin Tanase in anul 1930. Vremuri, politici de doi bani, sperante, minciuni, dezamagiri, politicieni mincinosi si verosi, saracie, copii abandonati si batrani uitati, sperante desarte, sloganuri sforaitoare si fara acoperire,... etc., toate la fel. Nimic nu s-a schimbat sub soare pentru tarisoara noastra si poporul ei mereu amarat si parca pe veci blestemat  sa-si aleaga prost conducatorii. Cand tremuram de frig in case si la cozi la alimente, cand ne inghesuiam in autobuze si metrou pentru a merge la slujbele prost platite, cand ne uitam la tv-ul bulgaresc si ii fericeam, cand ascultam seara pe infundate Europa Libera sau priveam un catalog Nekermann adus pe sest in tara, atunci visam la libertate si la toate cate le-am face daca am avea-o. Acum 20 de ani ne-am recapatat-o, ne-am castigat-o, urat, cu sange nevinovat curgand si cu pacat de moarte in ziua sfanta de Craciun. Si vorba lui Tanase :

"Si cu asta ce-am facut ?"

Ne-am trezit din hibernare
Si-am strigat cit am putut:
Sus Cutare! Jos Cutare!?
Si cu asta ce-am facut?
Am dorit, cu mic, cu mare,
Si-am luptat, cum am stiut,
S-avem noua guvernare?
Si cu asta ce-am facut?
Ca mai bine sa ne fie,
Ne-a crescut salariul brut,
Dar traim in saracie?
Si cu asta ce-am facut?
Ia coruptia amploare,
Cum nicicind nu s-a vazut,
Scoatem totul la vinzare?
Si cu asta ce-am facut?
Pentru-a cistiga o piine,
Multi o iau de la-ncepu
Ratacesc prin tari straine?
Si cu asta ce-am facut?
Traversam ani grei cu crize,
Leul iar a decazut,
Cresc intruna taxe-accize?
Si cu asta ce-am facut?
Totul este ca-nainte,
De belele n-am trecut,
Se trag sforile, se minte?
Si cu asta ce-am facut?
Se urzesc pe-ascuns vendete,
Cum nicicind nu s-a vazut,
Tara-i plina de vedete?
Si cu asta ce-am facut?
Pleaca-ai nostri, vin ai nostri!
E sloganul cunoscut;
Iarasi am votat ca prostii.
Si cu asta ce-am facut?

O reteta de criza - Bruschete a la Roumanie


In traducere friganele. Delicioase si pe deasupra usor si repede de preparat. Deci, se ia o paine care s-a invechit si se taie in felii potrivite. Se pune intr-o tigaie ulei la incins si se prajesc in ea feliile de paine dupa ce au fost date prin lapte si apoi prin ou batut in care se poate dupa gust pune branza, cascaval ras, etc. Dupa gustul fiecaruia, se poate presara cand sunt gata cu putin zahar. Succes la gatit si pofta deasa ! In foto friganele a la fiica-mea  Alecsandra.

Grand Opening - AFI Palace Cotroceni

Maine 29 octombrie 2009 este programata deschiderea AFI-Palace Cotroceni. Un mega mall unic in Romania cu multe magazine, cafenele, restaurante, si zone de distractie, printre care ;

• Primul IMAX din Romania, o experienta mult peste 3D-ul obitnuit, amenajat într-o sfera gigantica
• 20 de sali de cinema
• Cel mai mare patinoar dintr-un mall: 1.000 m2 - deschis tot timpul anului!
• Pista de carting
• Laser-tag â mega-batalie cu lasere în zona LaserMaxx
• Art-Bazar â o galerie pentru pasionatii de shopping cultural
• Lac cu barcute pentru copii, conditii de maxima siguranta
• Zona de joaca pentru copii unde cei mici se pot juca sub supraveghere 
• Kids Party area - zonă destinata aniversarilor si evenimentelor pentru copii  
• Trenul electric te  poate transporta imediat la următoarea destinatie

marți, 27 octombrie 2009

Pseudo-Preludiu. Orice asemanare cu campania electorala este... cum doriti dvs.


...deodata, deşi pe jumatate adormită, ea simţi mângâierile lui insistente. La inceput timide, ca şi cum i-ar fi fost ruşine. Apoi, mângaierile deveniră mai îndrazneţe. Mai mult, şi mai mult, pe tot corpul ei, mâinile lui se plimbau cu nesaţ aşa cum se întampla… nu-şi aducea aminte exact, cam cu 4-5 ani în urmă. Senzaţii pe care le credea uitate se întorceau acum copleşind-o. Memoria sentimentelor era vie, şi o ajută să răspunda la fel. Mângâierile se îngrămădeau, se repetau, el o învăluia, o întorcea. Acum era ca un vârtej de senzaţii de nedescris. Deodata… nimic. Absolut nimic.
- Ce s-a întimplat ? întreabă ea, surprinsă. Te rog, nu te opri, mai vreau !
- Şşşhhhh… încercă el sa o liniştească, gata, am terminat !
- Cum adică ai terminat ?
- Gata, am găsit telecomanda, dormi liniştită…


(sursa ; mail)

Senzational,"Trimisul Domnului" in vizita la... OTV

Care va sa zica putem sta linistiti, "trimisul" Domnului a sosit pe pamant si nu oriunde, ci aseara in direct la OTV. Mishteaux, no ?

duminică, 25 octombrie 2009

Marele actor Gheoghe Dinica este grav bolnav

Internat intr-o rezerva a Spitalului de Urgenta din Bucuresti maestrul Dinica lupta cu o septicemie severa. Acum mai mult ca oricand are nevoie de gandurile noastre bune si de rugaciunile noastre pentru insanatosire cat mai grabnica. Bunul Dumnezeu sa il ajute sa il vedem sanatos cat mai curand si sa ne bucuram astfel inca multi ani de arta lui actoriceasca.

Majestate, La Multi Ani !

Astazi, Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a implinit 88 de ani, nascut la 25 octombrie 1921, la Sinaia el este fiul legitim al Regelui Carol al II-lea si al Reginei-mama Elena. La Multi Ani Majestate !

sâmbătă, 24 octombrie 2009

Ce imi doresc mai mult si mai mult sa se intample dupa alegerile din noiembrie 2009

Ce imi doresc mai mult si mai mult ? Pai uite ce imi doresc eu cu ardoare ; imi doresc ca  :
- Administratia Prezidentiala in frunte cu Presedintele care va fi ales,
- Guvernul in frunte cu Primul Ministru,
- Parlamentul in frunte cu cei doi Presedinti de Camere,
- Justitia in totalitatea ei,
- Administratia locala,
- Restul organismelor decizionale ale tarii,...,etc.
Sa lucreze in sfarsit intr-o armonie deplina, total asumata si complet lipsita de apasarea propriilor interese, pentru propasirea tarii astfel incat amaratul de contribuabil sa simta si el ca nu au trecut degeaba 20 de ani de cand s-a varsat sange pentru libertate, democratie, si normalitate. Sunt cam pretentios nu-i asa ? Oricum daca acei oameni si institutiile lor minunate enumerate mai sus  nu stiu cam cum trebuie sa arate armonia in lucrarile lor, eu  le dau acest exemplu de cum ar trebui sa-si "interpreteze partitura" fiecare dintre ei si toti impreuna. Asadar dragi pretendenti la putere si actuali potentati iata cum arata o adevarata armonie si cum suna ea. Ei, ce spuneti acum ? Sunteti in stare de asa ceva ?

vineri, 23 octombrie 2009

Turnul EIFFEL a implinit 120 de ani

Cel mai renumit simbol al Parisului, (si implicit al Frantei), turnul Eiffel a implinit 120 de ani de existenta. Construit in anii 1887-1889 din otel fabricat in Romania la Resita, cu aportul a 300 de muncitori care au montat cele 18.038 de piese metalice folosind pentru aceasta 2,5 milioane de nituri. Rezultatul ? ; Un turn cu o inatime de 324 metri cu o arhitectura minunata, vizitat anual de ~ 5,5 miloane de persoane. Pentru a vedea minunatele panorame ale orasului, trebuie sa urci cele trei etaje ale turnului. La primele doua poti ajunge pe scari sau cu liftul, la cel de al treilea etaj numai cu liftul. Ca o curiozitate, la fiecare 7 ani se folosesc pentru intretinrea lui, 50 de tone de vopsea speciala, de culoare maron inchis. Inedit este faptul ca, initial in contractul de construire al turnului se specifica demontarea lui dupa 20 de ani de la inaugurare insa lucrul acesta nu s-a mai intamplat datorita marii poularitati dobandite. Astazi parizienii il sarbatoresc impodbindu-l feeric cu mii de lumini colorate.

Un banc bun rau...

La facerea lumii, Dumnezeu, pentru a-i ajuta pe oameni să prospere, a hotărât să dea printr-o "Lege Divină" fiecărei naţii câte două virtuţi. Astfel, El i-a facut : - pe elveţieni - ordonaţi şi respectuoşi faţă de legi;
- pe nemţi - disciplinaţi şi raţionali;
- pe englezi - perseverenţi şi studioşi;
- pe japonezi - muncitori şi răbdători;
- pe unguri - hotărâţi şi buni meseriaşi;
- pe francezi - culţi şi rafinaţi;
- pe spanioli - veseli şi ospitalieri.....ş.a.m.d.
Când a ajuns la români, I-a spus îngerului consilier care şi nota: - românii vor fi inteligenţi, cinstiţi şi buni politicieni...
Dupa ce a publicat-o în "Monitorul Celest", îngerul a remarcat:
- Doamne, ai dat tuturor popoarelor câte două virtuţi, iar românilor trei. Oare în acest fel, nu cumva ei îi vor depăşi şi exploata pe toţi ceilalţi ?
- Aoleu, aşa e ! Ai dreptate ! Atunci să revenim cu o "Ordonanţă de urgenta".
" Pentru că virtuţile Dumnezeieşti, odată acordate, nu se mai pot lua înapoi, precizez că nimeni nu va putea avea si folosi mai mult de două virtuţi, în acelaşi timp!"  Şi astfel, se explică de ce românii... ;
- care sunt inteligenţi şi cinstiţi, în nici un caz nu fac politică;
- cei care sunt cinstiţi şi fac politică, in mod sigur nu sunt inteligenţi;
- care fac politică şi sunt inteligenţi, categoric  nu sunt cinstiţi.

joi, 22 octombrie 2009

CEA MAI SCUMPA RECLAMA DIN LUME

Se spune ca a costat 68.888,88 $ / sec., adica 6,2 milioane $ pentru 90 de secunde, atat cat dureaza. Se mai zice ca totul a fost realizat real, fara adaugiri grafice. Ma rog, asa o fi dar eu am totusi mici indoieli in anumite parti ale ei. Oricum merita de vazuta si comentata.

Marele Licurici sclipeste spre Europa de Est

Vicepresedintele U.S. Joe Biden a sosit la Bucuresti venind din Polonia. Domnia sa a avut convorbiri cu presedintele Traian Basescu la Cotroceni si urmeaza sa aiba convorbiri si cu sefii Parlamentului Romaniei. Ce beneficii va avea Romania dupa acesta vizita importanata ramane de vazut, un lucru este clar insa, acesta vizita in acest moment va avea totusi o oarecare influenta asupra votului alegatorilor la apropiatul scrutin. Deci ramane intrebarea ; Qui prodest ?  Asteptam cu "nerabdare" analistii politici sa ne impoaie capul in toata mass media cu comentariile lor.

miercuri, 21 octombrie 2009

Râul Doamnei, râul gunoaielor

Se întâmplă la noi, în România anului 2009. Oare mai avem vreo şansă...?

Un site util - www.118932.ro

Compania
Romtelecom S.A. a lansat
de curând un site foarte util care este de fapt o carte de telefon on line. Doriţi sa-l încercaţi ? OK, click  >AICI<

Poliţia se doteaza


În atenţia participanţilor la trafic şi nu numai ; în dotarea Poliţiei Române au intrat maşini noi si performante.

Aleea cu brazi înalti

Am descoperit în Bucureşti, în  p-ţa Charles de Gaulle o minunată alee pe care (cu toate că am trecut prin zona de sute şi sute de ori) nu am observat-o până acum. Am botezat-o aleea Brazilor Înalţi. Am parcurs-o agale, ridicându-mi privirea şi admirând frumoşii brazi ce o străjuiesc. Cred ca mergem prea mult cu privirea şi gândul aplecate. Ridicaţi-vă oameni buni din când in când privirea, lăsaţi gândul să se înalţe şi veţi descoperi locuri şi lucruri frumoase, încă, chiar şi aici in Bucureştiul nostru drag, cândva numit "oraşul grădină", urâţit acum cu sârg şi în mod continuu de nişte edili pe care eu, sincer,  nu îi înţeleg în demersurile lor.

marți, 20 octombrie 2009

duminică, 18 octombrie 2009

Cu ce ne confruntam acum d.p.d.v. politic ?

Intrati pe linkul de mai jos (Google translate), selectati traducere din limba finlandeza in limba romana si introduceti pentru tradus urmatorul text ; hallitus pula. Cititi traducerea si faceti haz de necaz, caci altceva ce putem face... :-(

vineri, 16 octombrie 2009

La curent despre pasajul Baneasa



Pentru cei interesati, iata stadiul lucrarilor de la pasajul Baneasa astazi 15 octombrie 2009.
Click pe poze pentru marire.

joi, 15 octombrie 2009

Din ciclul ; "Cap avem, minte la ce ne mai trebuie ?!"

Dragi oameni politici mai mari, mai mici si de toate culorile, care "muriti de dragul tarii" si "va dati de ceasul mortii" sa gasiti solutii pentru iesirea din criza a tarii si propasirea ei, ia cititi cele de mai jos si luati aminte ;
Stiti ce face diferenta intre oamenii politici de succes si ceilalti ? Primii se concentreaza pe aflarea solutiilor. Cei din urma se concentreaza pe rezolvarea problemelor. La prima vedere pare acelasi lucru. Cu toate astea diferenta e imensa.
Iata doar doua exemple :
1. Cand NASA a inceput sa trimita oameni in spatiu au descoperit ca in spatiu stilourile nu functioneaza la gravitate zero. Ca sa rezolve problema asta au cheltuit 12 milioane $ in 10 ani de zile. La sfarsit au reusit sa inventeze un stilou care functiona la gravitate zero, puteai sa scrii pe tavan, in apa, practic, pe orice substanta si in orice mediu, chiarsi la temperaturi sub 300 grade Celsius. Ce au facut rusii ? Au folosit un creion !!! :-)))
2. Una din marile companii de cosmetice din Japonia a primit o plangere de la un client ca a cumparat un sapun, dar cutia era goala. Problema era ca dintr-un motiv necunoscut una din cutii trecuse de linia de asamblare goala. Cum sa rezolve aceasta problema? Managementul a insarcinat o echipa de ingineri cu rezolvarea problemei. Acestia au inventat o masinarie scumpa care scana cu raze X fiecare cutie care trecea prin linia de asamblare. Trebuia sa lucreze doi oameni la aceasta masinarie si ca rezultat se obtineau imagini de inalta calitate a interiorului cutiei. In acelasi timp, o companie concurenta, mai mica, s-a confruntat cu aceeasi problema. Un functionar de la registratura a venit rapid cu o idee care a fost si pusa in practica ; au cumparat un ventilator puternic si l-au montat paralel cu linia de asamblare. De fiecare data cand o cutie goala trecea prin dreptul lui, curentul de aer o arunca pur si simplu de pe banda.
Morala : Daca esti cinstit si vrei intradevar sa rezolvi corect si eficient problemele >>> ; "Cauta intotdeauna solutiile cele mai simple !"
(sursa : yahoomail)

miercuri, 14 octombrie 2009

Bulibăşeală, haos politic si cetăţeanul român, mai trist şi mai nedumerit ca oricând

Guvernul a Boc 2 a facut poc adica a cazut si dictonul stravechi "...schimbarea regilor bucuria nebunilor"... s-a adeverit inca odata. Partide care se dusmanesc cu sarg in mod traditional, acum s-au unit si propun un prim ministru, neamt de etnie, primar al unui oras de 80.000 de locuitori care din leafa lui de bugetar si a sotiei asisderea, si-a facut 6 case, nu 4 ca Nastase. Acest cetatean roman de etnie germana este chipurile salvarea noastra, ma rog eu unul ma indoiesc serios de asta si nu pot sa nu ma intreb care este shpilul cu acest domn primar.
Presedintele nici nu vrea sa auda de asa ceva si impinge criza mai departe aruncand mai mult sau mai putin constitutional pisica lesinata inapoi partidelor care astfel tipa in continuare prin oamenii lor trimisi pe la televiziunile preferate, unde moderatori dedicati situatiei se intrec in afirmatii, moderari, pareri mai mult sau mai putin comandate, etc.
In acest timp noi, cetatenii obisnuiti care muncim, crestem copii, platim taxe si impozite, intr-un cuvant ne chinuim sa existam si sa subzistam vremurilor acestea de tot rahatul de care oare cine se face vinvat ? Suntem oare NOI "prostimea" vinoati, noi cei care suntem chemati la vot cu atata insistenta, sau cei ce ne conduc, recte clasa politica nerusinata care nu se simte vinovata de nimic din tot ce se intampla si nici nu crede ca ar fi necesar vreodata, sa-si asume si sa-si plateasca greselile sau macar sa-si ceara scuze poporului pe care l-a mintit incontinuu de 20 de ani incoace, il minte si se pregateste cu un cinism deliberat sa il minta si in continuare.
Ce se intampla cu noi de nu ne mai revenim ? Ce se va intampla cu tara asta ? Ce viitor vor avea copii nostri ? Bunul D-zeu sa ne ierte si sa ne mantuiasca sufletele ca tare pacatosi mai suntem !
P.S. -Sugerez celor care se vor ocupa de campaniile electorale, mai precis acelora care se gandesc sa ofere cadouri "nevinovate" cetatenilor cu ocazia votarii un produs bun, foarte potrivit si ieftin 1.89 Lire UK per bucata de 500 de grame de salam de pui.

luni, 12 octombrie 2009

Noi vrem si meritam RESPECT

Alaturati-va cu mintea, sufletul si constiinta, campaniei pentru redobandirea respectului ce ni se cuvine, acum poate mai mult ca oricand, in anul XX de dupa '89, al libertatii noastre.



Stiaţi (sau vă mai amintiţi) că...

Pasajul rutier "Unirii" a fost inaugurat pe data de 6 iunie 1987 fiind terminat si dat in folosinta dupa numai 34 de zile ? Ministrul Transporturilor de la acea vreme, a locuit in baraca pe santier pe toata durata constructiei, care a fost deosebit de dificila datorita intinderii lucrarii, infrastructurii subterane de mare complexitate, raului Dambovita si nu in ultimul rand celor doua magistrale de metrou din zona.
Acum dupa 22 de ani observam cu stupoare ca pasajul rutier de la Baneasa care este de 20 de ori mai putin dificil de executat ca cel de la Unirii dureaza de aproape 2 ani si inca va mai dura ceva pana cand in sfarsit va fi gata, astfel calvarul soferilor si al locuitorilor din zona sfarsindu-se. Nu sunt un nostalgic al epocii comunismului dar nu pot sa nu constat inca o data cat suntem de neputinciosi fata de acele vremuri si cum noi contribuabilii suntem acum mereu bataia de joc a unor autoritati neputincioase si incompetente pe toate planurile, pe care de altfel le platim din greu degeaba.

sâmbătă, 10 octombrie 2009

Prima zi, anul patru...

Uraaaa, azi a fost prima zi din anul 4(ultimul dealtfel) de facultate şi cum zice vorba aia numai mâine nu-i iunie 2010 dăm licenţa şi gata...am scăpat.
Multă baftă colegilor mei şi tuturor studenţilor de oriunde ar fi ei...Vivat Academia ! Vivat Profesores !

Sunt nedumerit

Poate ca mi se pare mie dar acordarea premiilor Nobel incepe sa cam semene cu Eurovisionul, cel putin pe la anumite sectiuni, spre exemplu "pentru pace".
Sa fie oare politichia de vina ? Ce ziceti ?
Astept comentariile dvs.


vineri, 9 octombrie 2009

Versuri si lacrimi de presedinte

Presedintele Traian Basescu ne surprinde cu talentul sau poetic. Dumnealui recita o poezie (in cadrul emisiunii "Serviciul roman de comedie "realizata de divertis si Toni Grecu la ProTv) scrisa in tinerete pe puntea bricului Mircea. Duminica seara pe ProTv la 21:15 puteti urmari emisiunea cu interviul complet cu Traian Basescu.

Poezie
de Traian Basescu

Deasupra-ţi cerul se înalţă
Şi de pe el privesc în jos,
Sute de stele ce-l admiră
Pe bravul om prietenos

Iar după luni de mers pe-ntinderea albastră,
Întors din nou la ţărmul tău iubit,
Ai alergat grăbit spre casă,
Să vezi iar chipul mamei fericit.

Casa era pustie şi cernită
Şi ai plecat în Cer, spre cimitir,
Ca să aşezi în ţărâna proapsăt răvăşită
Un trandafir, trei lacrimi ş-un sărut.

La capul mamei ce murise tristă
Cu gândul la copilul ce-a crescut
.........................................................................
Ultimile versuri sunt rostite de autor cu lacrimi in ochi...>>>>Click aici pentru video

joi, 8 octombrie 2009

In Romania deja miroase tare de tot a campanie electorala

Va rog sa vizionati cu sunet pentru a putea auzi minunatele "platforme electorale" ale acestor "candidati". Veti vedea in finalul "luptei politico-ideologice" cum cel mai bun va invinge.... :-)))

marți, 6 octombrie 2009

Daca nu stiati inca atunci aflati ca :

La origine, Coca-Cola era verde.
 Bărbaţii pot citi un text cu litere mici mai uşor decât femeile, dar femeile aud mai bine decât bărbaţii.
Procentul din continentul african încă sălbatic este de 28%.
Iar procentul din continentul nord-americain încă sălbatic este de 38%. Surprinzător, nu ?
111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987.654.321
Atunci câd vedeţi o statuie ecvestră, iar calul :
     › Are picioarele din faţă în aer,
 Personajul reprezentat a murit în luptă.
     › Are un picior în aer,
 Personajul a murit ca urmare a rănilor primite în luptă.
     › Are toate 4 picioarele pe sol,
 Personajul a murit din cauze naturale (nu în luptă).
 Ce eveniment se întâmplă cel mai mult în luna decembrie decât în oricare altă lună din an ?
     › conceperea copiilor.
 Dacă enumeri toate numerele din engleză (one, two, three, four,...), până la care din ele trebuie să ajungi pentru a găsi litera A ?
    › 1000 (one thousAnd)
Care este singurul aliment care nu se alterează ?
    › Mierea
 Ce au în comun vestele antiglonţ, scările de incendiu, ştergătoarele de parbriz, imprimantele laser?
    › Toate au fost inventate de femei.
 Un obicei vechi de 4000 de ani, din Babilon, prevedea ca, timp de o lună după căsătorie, tatăl miresei trebuia să-i dea de băut ginerelui atâta hidromel cât putea să bea. Hidromelul era o bere pe bază de miere şi, cum calendarul era bazat pe ciclurile lunare, această perioadă s-a numit luna mierii, de unde, în zilele noastre, Luna de Miere !
 În vechea Anglie, dacă nu erai membru al familiei regale, nu puteai avea relaţii sexuale în familie fără acordul Regelui. Pentru a avea un bebe, trebuia să ceri audienţă la Rege, care trimitea un afiş ce se punea pe uşă în timpul raportului sexual. Pe afiş era scris F.U.C.K. (de la Fornication Under Consent of King = Păcat trupesc cu consimţământul regelui).Acum ştiţi originea acestui cuvânt.
 Scoţienii au inventat cu mult timp în urmă un joc. Era numit: Gentlemen Only, Ladies Forbidden (Rezervat pentru bărbaţi, interzis pentru femei)... G.O.L.F ! Aşa a intrat acest cuvânt în dicţionare.
(sursa : de pe mail)

Pasajului rutier Baneasa (2)



Asa cum am promis va tin la curent cu lucrarile la pasajul Baneasa.
Astazi 05.10.2009 - 10:15 a.m. muncitori, specialisti si utilaje de tot felul lucrau de zor :-) la finalizarea lucrarii in asa fel incat sa poata fi inaugurata cu mandrie patriotica pe 1 dec. ac. zi de sarbatoare nationala. Si daca nu o fi asa poate va fi de 1 mai muncitoresc sau cine stie... Oricum odata si odata va fi gata ; gata si pasajul, gata si nervii sarmanilor
participanti la trafic.
Dar cum bine spunea cine spunea ; "Speranta moare ultima".

luni, 5 octombrie 2009

Azi se lanseaza candidatul dr. OPRESCU Sorin Mircea

Am sa fac din Bucuresti o bomboana de oras,....., kanci, vax albina, crema puka. Ce daca v-am promis ca voi ramane la primarie, uite ca pofta mea e sa candidez la Presedentie. Acum cand scriu acest post pe Relitatea TV se anunta conferinta de presa (in holul unui hotel) in care Sorin Oprrescu isi va anunta oficial candidatura. As fi curios cu ce fonduri de campanie si  care sunt donatorii. As fi curios sa cunosc componenta completa a echipei de campanie. As fi curios, nu in ultimul rand, ce platforma de promisiuni ne va citi ca sa ne convinga ca va fi mult mai bun ca presedinte al tarii decat ca primar.
In orice caz succes in campanie.
Va fi o campanie cool :-))
P.S. Geoana fi tare...

duminică, 4 octombrie 2009

Din ciclul ; "Ce mai fura rumanul"


Iata ce autocolante de avertizare a pus R.A.D.E.T-ul pe la blocuri. Stau si ma intreb oare ce face hotul dom'le cu acesti contori in cazul in care reuseste sa ii fure ? Ce or avea in ei de sunt asa de tentanti ? Daca stie cineva vreo explicatie as fi fericit sa o scrie in comentariu. In orice caz, ori criza e mai dura decat o simtim noi, ori hotii s-au stricat la cap de foame.

sâmbătă, 3 octombrie 2009

Studiourile cinematografice americane prezinta ; 2012 Sfarsitul Lumii

De parca nu ne ajungeau atatea sperieturi pe care ni le ofera politicianistii nostrii (ca oricum politicieni in adevaratul sens al cuvantului si din pacate pentru noi nu prea este nici unul dintre ei) vis-a-vis de viata din ce in ce mai amara pe care se straduiesc din greu sa ne-o faca, iata ca dragii nostri "pretini" americani vin cu o premiera cinematografica (13.nov.2009) care ne da "curaj", stiti dvs. vorba aia ; "curaj gaina ca "....... Oare care sa fie mesajul acestui film si de ce ar investi cineva atata amar de bani in productia lui ? (tare curios as fi sa aflu care este adevaratul finantator al filmului pentru ca asta cred eu ca ar explica multe). Pe cand premiera unui film in care totul va fi bine si frumos si toti oamenii fericiti si voiosi ? La naiba in puii mei, cred ca niciodata.Vorba lui Basescu ; "Sa traiti...bine"...ma rog, care are cum si cu ce. Astept comentariile dumneavoastra si va multumesc deja pentru ele.

REALITATEA.NET - Secvenţe prezentate în avanpremieră din filmul 2012

vineri, 2 octombrie 2009

Primul cinematograf IMAX din Romania


In mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucuresti la sfarsitul luni octombrie a acestui an, va fi inaugurat primul cinematograf IMAX din Romania.O investitie de mai bine de 2 milioane de dolari intr-un MegaPlex ce va avea 21 de sali de cinema (cu o capacitate totala de 4300 de locuri), 2 baruri si 1 cafenea. Tehnologia IMAX este cea mai avansata in ceea ce priveste redarea imaginilor 3D de inalta definitie. Proiectia se face cu 2 pelicule de 70 mm pe un ecran de 25/22 de metri (550 m.p.) iar rezultatul este uimitor oferind spectatorilor o experienta tridimensionala completa. Astept cu nerabdare inaugurarea. Oare cat credeti ca va fi tariful unui bilet. Sa vedem cine ghiceste. Astept comentarii. Daca sunteti interesati si doriti mai multe amanunte despre IMAX puteti baga un "goagăl"... :-))) chiar aici pe blog.

Astazi este ziua mea


Cine citeste titlul  acestei postari si il compara cu datele mele din profilul blogului se mira deoarece poate cu usurinta sa observe neconcordanta. Ei bine, nu este nici o greseala, pentru ca azi implinesc "1 AN de varsta noua", renascuta, datorat unor minunati doctori care mi-au redat viata, pe care in niste grele momente o vedeam deja la final. Am invatat, din nefericire pe propia-mi piele, ca atunci cand D-zeu te ajuta si treci o asemenea cumpana in viata, in fiecare an vei sarbatori in acea zi, propria renastere la viata ca si cum ar fi o a doua onomastica. Cine a trecut, din pacate, prin situatii asemanatoare stie despre ce vorbesc. Va doresc tuturor La Multi Ani, multa sanatate si viata lunga si frumoasa !