~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vineri, 30 octombrie 2009

Sunt radiatiile antenelor nocive ?

Emitatoare de boli amplasate pe blocuri
Autor: Alin Gheorghe
In Romania nu exista nicio reglementare care sa prevada clar unde pot fimontate antene GSM si unde este interzisa amplasarea lor. Drept urmare, primariile dau in continuare avize de montare a acestor antene, inclusiv pe propriile cladiri sau pe alte institutii de stat, dar si pe blocuri de locuinte, cu larga aprobare a asociatiilor de locatari. In schimb, functionarii beneficiaza de sporuri de pana la 10% din salariu, iar asociatiile primesc lunar de la operatorii de comunicatii intre 500 si 1.200 euro, bani cu care pot face reparatii si modernizari la partile comune ale blocurilor. Pretul real ar putea fi insa platit chiar cu sanatatea locatarilor.

Interdictii, doar dincolo de granita de Vest

Legislatiile din celelalte tari UE nu permit operatorilor de comunicatii sa amplaseze antene de emisie-receptie la mai putin de 150 metri de scoli si spitale, fiind interzisa montarea lor pe blocurile cu destinatie de locuinta. Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Romania a fost sesizata in repetate randuri de cetateni, in special de cei care locuiesc la ultimele niveluri ale blocurilor pe care sunt montate antene GSM, care reclamau ca, dupa amplasarea acestor antene, au inceput sa aiba dureri de cap, ameteli si nu se mai puteau concentra. Cei care accepta astfel de antene pe bloc trebuie sa fie extrem de precauti, deoarece in joc este sanatatea lor. In plus, APC Romania recomanda asociatiilor de locatari care accepta amplasarea antenelor GSM sa ceara prin contract, in mod expres, firmelor de comunicatii montarea panourilor de protectie impotriva radiatiilor.

Feriti-va cat mai puteti

Deoarece legislatia romana nu va apara, daca vreti sa va protejati cat de cat, NU VA ASEZATI NICIODATA IN FATA ANTENELOR GSM si nici in spatele acestora, la o distanta mai mica de 1,5 metri (vezi antenele montate langa unele geamuri ale caminelor din Regie). In plus, cereti firmelor de comunicatii sa monteze panouri de protectie impotriva acestor radiatii.

2 comentarii:

Anonim spunea...

te poti lupta cu morile de vant?noi avem antena pe bloc de peste 8 ani si? rand pe rand moare cate un vecin, altul isi schimba locuinta, altul e paralizat si? daca deschizi discutia cu cei tineri si valizi..ei se bucura ca nu stau prea mult in apart. si pentru ca s-a amenajat scara blocului cu termopane si gresie.., iar protectia consm. ridica neputincioasa din umeri,cei dela antena mai maresc un pic chiria si iata cum ne imbolnavim din cauza neputintei,pasivitatii si legi mizere..

SORINEL RADU spunea...

@Anonim- Asa este ne multumim cu niste avantaje de doi lei si ne punem sanatatea in mare pericol in vreme ce autoritatile competente nu sunt in stare sa reglementeze clar aceasta problema.