~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* IN ROMANIA ORICE CAP RIDICAT LA PUTERE DEVINE IREMEDIABIL PATRAT

* LA NOI POLITICIENII CORUPTI SUNT CA TAVILE DE LA CANTINA, IL DAI PE PRIMUL LA O PARTE SI ALTUL VINE LA RAND

* ESTI INTELIGENT DACA CREZI JUMATATE DIN CE TI SE SPUNE, INTELEPT ESTI CAND STI CARE JUMATATE

*** DACĂ PRIN VOT AM PUTEA SCHIMBA CEVA, NIMENI NU NE-AR MAI LĂSA SĂ VOTĂM - MARK TWAIN ***

Arhimandrit Iustin Pârvu: "Țara noastră este o țară care nu are nevoie de nimeni. Dacă țara asta ar fi gospodărită de niște oameni pe care îi doare sufletul și inima pentru frumusețea acestei țări, nu am avea nevoie de nimic, nici de un șurub occidental."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sâmbătă, 22 august 2009

Nihil sine DEO

Ma intreb, cam ce ar mai putea face un om, pentru a avea macar putin respect din partea celor carora le-a facut numai bine. Ei bine se pare ca din pacate nu se mai poate face nimic. Oferi dezinteresat dragoste, daruiesti cu draga inima tot ce mai ai si ce obtii ? Nici pe departe macar un pic de recunostinta sau cel putin un pic de respect (macar pentru varsta care o ai daca nu pentru ceea ce ai facut pentru persoana respectiva) ci dimpotriva ai parte de replici de om care le stie deja pe toate, pline de ironie si zeflemea.Cum poti categorisi oamenii care nu le pasa cat de putin de faptul ca actiunile lor, asupra carora au fost atentionati ca sunt de proasta inspiratie, aduc disconfort psihic si fizic celorlalti. Ei bine acest tip de om crede cu tarie ca toti ceilalti trebuie sa ii suporte (previzionatele) esecurile, fara sa cracneasca sau sa comenteze.Sunt prea mahnit ca sa mai continui acum, poate cu ocazia unei alte postari, vreau doar sa spun vorbele adevarate ; ..."in viata sa nu ai nici o grija ca nici un bine facut nu iti va ramane nepedepsit iar despre facerea de bine stim cu totii ce echivalent are in ceea ce priveste mama respectivului binevoitor"...Exista pe lumea asta "oameni prosti de buni" care nu se invata minte si care devin pana la urma "buni de prosti" sau de prostit si cu parere de rau vreau sa spun ca am ajuns sa fac parte din aceasta categorie.Oricum "felicitari" celor care pot si au inima sa calce pe toti si totul in jurul lor, singurul lor scop fiind satisfacerea cu orice pret a propriilor interese pentru ca ei au tupeul acela nativ de a nu isi face prea multe probleme de constiinta.Ce bine ar fi, ca noi toti, sa nu uitam nici o clipa si sa aplicam o invatatura straveche care spune... "Nihil Sine Deo" , pentru ca vine o vreme in viata pamanteana, a noastra a tuturor, in care trebuie sa platim pentru toate cele ce am facut. Trist dar foarte adevarat din pacate ; mintea cea de pe urma nu putem si nici nu vrem sa o avem mai inainte cu toate eforturile celor mai in varsta de a ne deschide ochii.Pe curand dragii mei si sa ne citim sanatosi si mai veseli !

Un comentariu:

toni spunea...

randurile tale sunt perfect adevarate ...si eu acuma sunt trista pentru ca iar am dat dovada ca sunt "buna de proasta"...dar vorba cuiva cunoscut mie"Dumnezeu dragutu' nu doarme...."